Теребовельська земля XI—XII ст. (історичний огляд) - Миська, Р.Г. (Археологія, 2006)
У статті розглянуто етапи формування та розвитку Теребовельської землі. На основі письмових та археологічних джерел зроблено спробу встановити межі цієї території та визначити фактори, що сприяли її становленню.