Дослідження роменсько-давньоруських пам’яток на шляху із Чернігова у Тмуторокань - Приймак, В.В. (Археологія, 2006)
Опубліковано результати багаторічних польових досліджень населених пунктів на шляху із Чернігова у Тмутаракань (шевченківського, зеленогайського, шпилевського, заріченського археологічного комплексів).