Землеробство слов’ян останньої чверті І тис. н. е. - Горбаненко, С.А. (Археологія, 2006)
У статті проаналізовано варіанти використання різних типів залізних деталей землеробських знарядь залежно від типів ґрунтів, наявних у потенційних ресурсних зонах пам’яток.