Погляд на початки християнської архітектури України (до концепції O.A. Пламеницької) - Нечитайло, П.О. (Археологія, 2006)
Статтю присвячено аналізу концепції О.А. Пламеницької щодо походження та розвитку скельної церковної архітектури басейну Дністра. Особливу увагу приділено аналізу матеріалів Бакотського монастиря.