Питання заселення території сучасного Львова та Трускавця (комплексний інтердисциплінарний аналіз) - Мацкевий, Л.Г. (Археологія, 2006)
У статті наголошено на значних перспективах важливих археологічних відкриттів у зонах зі сприятливим для людських популяцій природним середовищем і відповідними умовами збереження культурного шару пам’яток. У таких випадках шурфування, особливо в печерах, доцільно здійснювати й за відсутності традиційного підйомного матеріалу.