Монети як джерело вивчення історії племен черняхівської культури - Магомедов, Б.В. (Археологія, 2006)
У статті розглянуто монетні знахідки, що доповнюють історичні відомості про події готських війн середини ІІІ ст.; місця служби воїнів-федератів у IV ст.; культурну належність групи пам’яток верхнього Дністра (тип Черепин); постантичний (черняхівський) період м. Ольвія.