Херсонес Таврійський. Новий здобуток українсько-американської співпраці - Клюба, Х.М. (Археологія, 2006)
Понад 10 років Національний заповідник «Херсонес Таврійський» плідно співпрацює з Інститутом класичної археології Техаського університету. За цей час було багато зроблено для дослідження цієї унікальної пам’ятки античного та середньовічного часу. Цього року в історії заповідника відбулася важлива подія. Завдяки зусиллям американських колег, насамперед директора Інституту класичної археології Техаського університету Джозефа Коулмена Картера, було збудовано та подаровано українському народу Лабораторію Пакарда (Packard Laboratory). Урочиста церемонія відкриття відбулася 20 липня 2006 р. разом із презентаціями виставки «Надгробки Херсонеса» та книги «Кримський Херсонес» українською мовою.