Ольвія і скіфи у V ст. до н. е. До питання про скіфський «протекторат» - Крижицький, С.Д. (Археологія, 2001)
У статті розглянуто концепції щодо так званого скіфського протекторату над Ольвією. Обґрунтовано положення про малоймовірність його існування.