До питання про етнічну приналежність поховань за обрядом кремації салтово-маяцької культури - Богуславський, Г.С. (Археологія, 2001)
У статті висвітлено спірні питання стосовно етнічної атрибуції специфічного поховального обряду мешканців Подонеччя хазарського часу, досліджено шляхи їх вирішення.