Гравет Центральної України та його історичні долі - Залізняк, Л.Л.; Степанчук, В.М.; Вєтров, Д.О.; Товкайло, М.Т.; Озеров, П.І. (Археологія, 2007)
Розглянуто культурно-історичні процеси в пізньому палеоліті Центральної України на матеріалах першої граветської пам’ятки регіону Троянове-4, що на Кіровоградщині. Особливу увагу приділено проблемі генезису епігравету України.