Про деякі результати та перспективи дослідження черняхівського костюма - Гопкало, О.В. (Археологія, 2007)
Розглянуто кілька аспектів дослідження черняхівського костюма: історіографію проблеми, аналіз сучасного стану досліджень та їх основні результати, визначення кола дискусійних положень та перспективних напрямів.