Про знахідку та розшифрування давнього календаря з мису Підкова - Камеко, В.Ф.; Бінкевич, В.В. (Археологія, 2007)
Розглянуто кістяну пластинку, знайдену на мисі Підкова в гирлі р. Самара, нарізки якої можуть позначати алгоритм використання давнього календаря.