Пам’яті К.К. Косцюшка-Валюжинича — видатного дослідника Херсонеса - Шевченко, Т.М.; Тарасенко, І.Г. (Археологія, 2007)
Цьогоріч виповнюється 160 років із дня народження і 100 років із дня смерті К.К. Косцюшка- Валюжинича (1847—1907), видатного археолога, з іменем якого пов’язані початок систематичних розкопок у Херсонесі та відкриття на його території великої кількості відомих на сьогодні пам’яток.