З приводу теменосу античного поселення на західному березі Козачої бухти в околицях Херсонеса - Буйських, А.В.; Зубар, В.М. (Археологія, 2007)
Статтю присвячено критичному розгляду нової інтерпретації комплексу пам’яток херсонеської хори, відкритих на Маячному півострові, як теменосу цього поселення.