Веретена з дископодібними насадками зі скіфських пам’яток - Болтрик, Ю.В.; Фіалко, О.Є. (Археологія, 2007)
Статтю присвячено аналізу та інтерпретації нечисленної групи веретен із дископодібними насадками, що походять зі скіфських поховальних пам’яток. Окремо розглянуто характер орнаментації дисків та уточнено розміри веретен.