Ольвія і варвари в пізньоантичний період - Магомедов, Б.В. (Археологія, 2007)
На фінальному етапі історії Ольвії це місто і більшість фортець з його оточення були заселені носіями черняхівської культури. В гуннський час тут, імовірно, існував центр варварського ранньодержавного утворення.