Могильник Карів-І в контексті етнічних і культурних явищ останньої чверті ІІ ст. н. е. на території Західного Побужжя і верхнього Подністров'я - Онищук, Я.І. (Археологія, 2022)
У статті схарактеризовано етнокультурну ситуацію в басейнах Західного Бугу та Верхнього Дністра в першій половині І тис. н. е. В її основі лежать процеси, пов’язані з послідовним проживанням на цих землях населення пшеворської та вельбарської культур, а також із появою в останній чверті ІІ ст. н. е. нової поліетнічної групи типу Карова.