Українські археологи-нонконформісти тоталітарної доби - Отрощенко, В.В. (Археологія, 2022)
У статті висвітлено прояви інтелектуального спротиву українських науковців-археологів радянській реальності у 20—80-х рр. ХХ ст., що мають ознаки нонконформізму.