Сцена з жертовним биком на вотивному рельєфі з Тіри - Савельєва, К.С. (Археологія, 2022)
Статтю присвячено вивченню вотивної мармурової плити з рельєфним зображенням фракійського вершника, яку було виявлено 1961 р. в Тірі під час дослідження житлового будинку № 3 римського часу. Проаналізовано сцену, яку зображено на рельєфі; запропоновано нову інтерпретацію представленого сюжету.