Деякі аспекти взаємовпливу давньоруської та сіверянської гончарних традицій - Сорокін, С.О.; Ситий, Ю.М. (Археологія, 2022)
У статті розглянуто знахідки роменської кераміки, що імітували давньоруський гончарний посуд. Проаналізовано передумови для його появи й теорії дослідників щодо існування такого посуду й часу його появи.