Знахідка давньоруської свинцевої грамоти в м. Полонному Хмельницької області - Бобровський, Т.А.; Нечитайло, П.О.; Голуб, В.М.; Тимчук, Д.В. (Археологія, 2022)
Статтю присвячено знахідці 2021 р. в м. Полонному на Хмельниччині свинцевої грамоти з нанесеним на ній кириличним текстом ХІІ ст. Проаналізовано археологічний контекст та основні характеристики артефакту, запропоновано прочитання й тлумачення змісту викарбуваного на ній тексту, обґрунтовано його датування за палеографічними ознаками.