Олександр Миколайович Карасьов — визначний дослідник Ольвії Понтійської (до 120-ліття) - Русяєва, А.C.; Кузьміщев, О.Г. (Археологія, 2022)
Стаття присвячена визначному археологу — Олександрові Миколайовичу Карасьову. Окреслюється його непростий життєвий шлях, який дотепер практично не був висвітлений у літературі. Розглядаються його головні наукові досягнення та публікації з вивчення Ольвії Понтійської.