Ще раз про ямні поховання ранньосередньовічного верхньосалтівського катакомбного могильника - Аксьонов, В.С. (Археологія, 2023)
У статті зроблено спробу довести, що катакомби та розташовані поряд із ними поховання дітей в окремих ґрунтових ямах різної конструкції являють собою єдиний поховальний комплекс, що належить представникам однієї родини. Поховання дітей в окремих могилах зумовлене нестачею вільного місця для них у поховальній камері катакомби та неможливістю з об’єктивних причин викопати для них окрему катакомбу.