Прикраси кола східноєвропейських варварських виїмчастих емалей серед матеріалів салтівської культури: аналіз даних - Володарець-Урбанович, Я.В. (Археологія, 2023)
У статті розглянуто знахідки пізньоримського часу з пам’яток та комплексів салтівської культури. Вони належать до кола східноєвропейських варварських виїмчастих емалей. Представлені фібулами, лунницею та деталлю нагрудного ланцюжка.