Захід України: критерії визначення кінця палеоліту і початку мезоліту - Мацкевий, Л.Г. (Археологія, 2001)
У статті аргументовано суттєві риси, які характерні для території заходу України наприкінці палеоліту, та ті риси, що вже знаменували нову історичну епоху — мезоліт.