Жіноче поховання черняхівської культури з червонолаковим глеком провінційного римського виробництва з Шишацького могильника - Рейда, Р.М.; Гейко, А.В.; Сапєгін, С.В. (Археологія, 2023)
Статтю присвячено публікації матеріалів поховання 88 Шишацького могильника черняхівської культури. Комплекс належить до орієнтованих головою в північному напрямку, в ньому поховано молоду жінку. Крім чисельного комплекту особистих речей та деталей костюма, серед супроводу померлої містився червонолаковий одноручний глек провінційноримського походження, що став першою такою знахідкою на теренах Дніпровського Лісостепового Лівобережжя.