Ольвія: проблеми охорони та археологічні дослідження - Крапівіна, В.В. (Археологія, 2001)
У статті розглянуто стан збереженості античної Ольвії з кінця XVIII ст. донині, розвиток справи ії охорони та основні етапи археологічного дослідження.