Охорона та організація археологічних експедицій в Ольвії у перші роки роботи заповідника (за матеріалами Наукового архіву Інституту археології НАН України) - Станиціна, Г.О. (Археологія, 2001)
Публікація про охоронні заходи та археологічні експедиції на території давньогрецького поселення Ольвія на березі Бузького лиману біля с. Парутине Очаківського р-ну Миколаївської обл. у перші роки створення та становлення Ольвійського заповідника. Використано унікальні архівні документи, які раніше не публікувались.