Із приводу інтерпретації й датування одного латинського напису з Херсонеса - Зубар, В.М. (Археологія, 2002)
Статтю присвячено критичному аналізу відновлення та інтерпретації фрагментованого латинського напису на вапняковому вівтарі, який було знайдено 1995 р. під час розкопок у Портовому районі Херсонеса.