Наукова конференція «Читання пам'яті Михайла Брайчевського (1924-2001)» - Кравченко, Е.А. (Археологія, 2002)
5—6 грудня 2001 р. у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбулася наукова конференція «Читання пам'яті Михайла Брайчевського (1924-2001)», організована зусиллями НаУКМА та Осередку Українського історичного товариства ім. М. Грушевського в НаУКМА. Проведення читань саме в цей час було тим більш знаковим, оскільки відбувалося в поминальні дні зо дня смерті визначного вченого. Багатогранну діяльність визначного вченого було відображено у доповідях, що пролунали на конференції.