Ефективність застосування бактеріальних препаратів - Шевчук, М.Й.; Дідковська, Т.П. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
В польових дослідах вивчали ефективність використання мікробних препаратів (обробка насіння, обробка ґрунту), створених на основі азотфіксувальних і фосфатмобілізувальних мікроорганізмів. Показано, що застосування препаратів сприяє підвищенню вмісту азоту і фосфору в орному шарі дерново-підзолистого та сірого лісового ґрунтів, а також зростанню врожайності сільськогосподарських культур.