Технологічні аспекти виготовлення клиноподібних нуклеусів у пізньому палеоліті - Усик, В.І. (Археологія, 2002)
Статтю присвячено технологічному дослідженню головного призначення «гігантолітів» Новгород-Сіверського і Радомишля, взаємозв'язку рублячих та інших знарядь із клиноподібними нуклеусами, типології мустьєрських «дисків» і природи походження архаїчних знарядь стоянки Радомишль.