Про деякі культурно-історичні особливості пізньопалеолітичної пам'ятки Клюси - Ткаченко, В.І. (Археологія, 2002)
На основі попереднього аналізу пізньопалеолітичного матеріалу Клюсів зроблено спробу культурно-історичної реконструкції носіїв прадавніх традицій, що вписуються в коло конкретної пізньопалеолітичної культурно-історичної спільноти - радомишльсько-пушкарівської.