Листування о. Петра Білона з архієпископом Євгеном Бачинським - Мицик, Ю.; Тарасенко, І. (Сiверянський літопис, 2024)
У статті розглянуто та вперше опубліковано листування двох видатних діячів УАПЦ, українського визвольного руху ХХ ст. о. Петра Білона і єпископа Євгена Бачинського, яке зберігається в архівосховищах Канади. Воно є цінним джерелом з історії українських парафій УАПЦ в Німеччині, Канаді та США, проливає світло на біографію, особливості світогляду обох кореспондентів, їхню оцінку деяких провославних і політичних діячів.