70 років Володимиру Коваленку (1954–2016) (Сiверянський літопис, 2024)
10 квітня 1954 р. в м. Семенівка Чернігівської області народився Володимир Петрович Коваленко. Знаний археолог, історик, педагог, який залишив по собі добру пам’ять і величез ний науковий доробок з історії та археології ЧерніговоСіверщини. Кандидат історичних наук, доцент кафед ри історії та археології України Чернігівсько го національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка (тепер Національний уні верситет «Чернігівський колегіум»), директор Центру археології та стародавньої історії Північного Лівобережжя, заслужений працівник освіти України (1992 р.).