Вельбарська культура: готи чи гепіди? - Козак, Д.Н. (Археологія, 2002)
У статті порушено питання етноплемінної належності вельбарської культури в Україні. Автор вважає малообґрунтованою гіпотезу Б.В. Магомедова про належність вельбарської культури гепідам. Запропоновано нетрадиційний методологічний підхід щодо вирішення питання етнічної належності черняхівської культури.