До 65-річчя Ярослава Євгеновича Боровського (Археологія, 2002)
Невтомному досліднику київських старожитностей, відомому українському археологу — Ярославу Євгеновичу Боровському — виповнилося 65 років. Свій ювілей вчений зустрічає у розквіті творчих сил і плідно працює, відкриваючи нові непізнані сторінки з історії столиці Київської Русі — стародавнього Києва. Ним опубліковано понад 150 наукових праць, у тому числі 3 монографічних дослідження. За великий внесок у вивчення стародавнього Києва Я. Є. Боровському 1983 р. було присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки. Вітаючи Ярослава Євгеновича з ювілеєм, співробітники відділу археології Києва і всього інституту бажають йому міцного здоров’я та нових наукових здобутків на терені української археології.