Про наших земляків - Воїнов, C. (Сiверянський літопис, 1996)
В цей час, коли майже повністю спорожніли полиці книжкових крамниць, коли особливо відчувається дефіцит видань з історичної, краєзнавчої та літературознавчої тематики, добрим подарунком шанувальникам Чернігово-Сіверщини стала книжка шосткинського вчителя- краєзнавця Віктора Терлецького «З берегів Шостки» (Літературні пошуки і знахідки), що вийшла у сумському видавництві «Слобожанщина». У книзі подані художньо-документальні нариси про відомих і маловідомих земляків, діячів української культури та освіти — М. О. Максимовича, М. В. Гербеля, К. Д. Ушинського, П. О. Куліша, Д. В. Марковича, братів Рклицьких, Ф. С. Ладухіна та інших. Всі ці люди мають найбезпосередніший стосунок до Чернігівщини.