Постать гетьмана Д. Апостола в світлі різних історичних підходів - Ковальчук, О. (Сiверянський літопис, 1996)
У даній статті ми зробили спробу проглянути історіософський підхід П. Куліша на прикладі осмислення діяльності Д. Апостола, виділивши як домінанту історіософії пошук історичного трагізму.