З історії Лібаво-Роменської залізниці - Калібаба, Д. (Сiверянський літопис, 1996)
У 1995 році відзначалося 125-річчя Південно-Західної залізниці. До її складу входить також залізнична колія від Бахмача до Гомеля. Раніше вона була частиною Лібаво-Роменської залізниці і мала велике економічне та суспільне значення. Вона була відкрита для експлуатації в 1873 р. і пересікала Чернігівську губернію з північного заходу на південний схід, тягнулась понад 136 кілометрів від Бахмача до Терехівки. Від неї йшла вітка приватної залізниці власника цукрового заводу Бродського в Корюківку.