Пам’яті Надії Михайлівни Кравченко (Археологія, 2002)
22 грудня 2001 р. зупинилося серце Надії Михайлівни Кравченко — археолога, історика, педагога. Професор, кандидат історичних наук Н.М. Кравченко добре відома в професійних колах, передусім як дослідник ранньослов'янських старожитностей. Їй належить понад 70 наукових прань, серед яких колективні монографії та курс лекцій з археології та стародавньої історії України. Ім’я Надії Михайлівни Кравченко назавжди вписане в історію археологічної славістики. Її талант, доброзичливість і професіоналізм залишаться в пам’яті тих, кому пощастило з нею спілкуватися.