Диригент, композитор і збирач фольклору Ярослав Полянський - Мушинка, М. (Народна творчість та етнографія, 1996)
З певним запізненням до нас надійшла сумна звістка, що в Отвоцку біля Варшави на 64 році життя помер визначний український диригент, музикознавець та композитор Ярослав Полянський, людина, яка ще за життя стала легендою.