Валеріан Довженко (некролог) (Народна творчість та етнографія, 1996)
5 січня 1995 року, за кілька місяців до свого 90-річчя, помер доктор мистецтвознавства, професор Валеріан Данилович Довженко, відомий музичний критик і дослідник історії вітчизняної музики, композитор і музично-громадський діяч.