Про відносини земства і кредитної кооперації в Чернігівській губернії - Власенко, В. (Сiверянський літопис, 1996)
Одним із засобів переходу до ринкової економіки може бути кредитна кооперація. Розвиток руху кредитних спілок, який сьогодні в Україні переживає період свого становлення, заслуговує на особливу увагу. При цьому слід пам’ятати, що історія кредитної кооперації мала свої традиції, котрі формувались протягом тривалого часу, але потім були незаслужено забуті. На нашу думку, варто було б звернутись до досвіду минулого, до маловідомих сторінок розвитку кредитної кооперації.