Неопублікована пам'ятка регіональної історіографії початку ХІХ ст.. (Підготовка до друку і передмова Олександра Коваленка) (Сiверянський літопис, 1996)
У Відділі рідкісних книг та рукописів Центральної наукової бібліотеки Харківського університету зберігається рукописний збірник початку XIX ст., який містить цікаву пам’ятку регіональної історіографії тієї доби — «Разговор о начале города Чернигова и о учреждении семинарии». Вона являє собою своєрідну історичну розвідку, створену в жанрі діалогу — «разговора» між допитливим «приезжим» і досить компетентним «семинаристом» (тобто вихованцем Чернігівської духовної семінарії).