Ярослав Рудницький (некролог) - Дзира, Я. (Народна творчість та етнографія, 1996)
19 жовтня 1995 р. не стало Ярослава Рудницького — видатного вченого-мовознавця, фольклориста, громадсько-політичного діяча, який був Головою еміграційного уряду в 1980-1989 рр. З 1938 року жив і працював на Заході, а з 1939 - у Канаді. Заснував у Манітобському університеті кафедру славістики і керував нею до 1977 р. З 1947 успішно представляв українську науку на багатьох міжнародних конференціях і конгресах, маючи на грудях табличку "Канада - Україна".