Інформаційне забезпечення розвитку підприємницької діяльності - Корнєв, Ю. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті досліджено вплив інформації на розвиток факторів виробництва та систему соціально- економічних відносин у суспільстві в цілому. Розглянуто основні засади системи інформаційного забезпечення підприємницької діяльності як сукупності взаємопов’язаних інформаційних систем, що опосередковують на міжсуб’єктному рівні відносини щодо організації та здійснення підприємництва. Обґрунтовано поняття сутності й структури інформаційної сфери з погляду здійснення інформаційної діяльності. Проаналізовано діяльність вітчизняних підприємств, які належать до інформаційної сфери виробництва. Доведено, що тільки поєднання державного регулювання та ринкових механізмів забезпечить оптимальне функціонування інформаційної сфери як важливого складника економіки України.