Майстриня Параска Питиляк - Найден, О.; Орлова, Л. (Народна творчість та етнографія, 1996)
15 вересня 1995 року пішла з життя Параска Питиляк - народна майстриня з мальовничого карпатського села Річки. Вона прославилася таємничою справою ліплення з сирної маси фігурок коней, баранів, оленів, кіз.