Прикрі недоречності - Терлецький, В. (Сiверянський літопис, 1996)
Приємний подарунок своїм читачам зробив «Сіверянський літопис» (1996: № 2—3), видрукувавши статтю Степана Марценюка «Гордість нашої педагогіки». Особливо приваблює те, що автор її висловився щодо поглядів Ушинського на релігію, правильно наголосивши, що «у період сталінізму писалось про його (тобто К. Д. Ушинького — В. Т.) атеїстичні та матеріалістичні позиції: замовчувалась причетність до релігії».