Сторінки з побуту Гетьманщини: вибір полковника - Гаєцький, Ю. (Сiверянський літопис, 1997)
Переглядаючи різні документальні колекції та статті у Гарвардській бібліотеці, знаходимо багато цікавих матеріалів, які ілюструють життя й побут у першій модерній українській державі — Гетьманщині 17—18 ст. До них належить рідкісний опис вибору полковника козаками та потвердження його гетьманом.